آپدیت اپ رودخانه

ساخت وبلاگ

بازی سرعتی آسمان خواجه نصیرالدین طوسی اینهنگ الکترونهنگ فاطرالسماوات

دیروز عاشورا بود بعد دوسال ما تونستیم یک روضه بریم. خیلی هم کوتاه رفتیم. واسه روزای دینی خاصی مثل عاشورا تعطیل بودن خیلی شبیه بقیه تعطیلی ها نیست. 
این وقتا بیشتر رو مود برنامه ریزی می گذره، نه در حد سال نو و نوروز ولی بالاخره محرم هم آغاز سال نوئه ... مراسم هاش هم طوری اند که کسی بخواد رو مود برنامه ریزی باشه کلی ایده و انرژی می گیره.
البته عاشورا امسال جالب بود که با وجود تعطیلی بیکار نبودیم و اون اپ رودخانه رو بروزرسانی کردیم.
خیلی خوب پیش رفت چون تونستیم پروژه چندساله پارچینا رو به اپ اضافه کنیم. هنوز البته کار داره اونم از جهت خود پروژه پارچیناست. 
جالب اینجاست که تو برنامه هامون نبود اصلا که رو اپلیکیشن کار کنیم ولی شد. بعضی وقتها اینطوری میشه، من اسم این تغییراتو میذارم اثر تقویم . تو تقویم ما سه مدل روزای خاص داریم یکی روزای جهانی مثل روز جهانی بهداشت و دوم روزایی که مخصوص ما ایرانیاست مثل چهارشنبه سوری و سوم روزای دینی خاص، واسه من بعد نوروز مهمترین تاثیرارو روزای دینی دارن.
البته تو enahang هم یک روزایی معنای خاص دارن، اول روزای مربوط به نشریه نهنگ نو که یک تحویل کار مستمره، بعد روز تولد شرکت و بعد از اون روز خواجه نصیرالدین طوسی.

یکی از بازی های اصلی که شرکت تولید و منتشر کرد هم مربوط به خواجه نصیرالدین بود. اون کار گرافیکش هم خیلی خوب دراومد. شاید تو سایتمون دیده باشید که یک بازی آنلاین ماشین رانی در آسمان شب داشتیم، صورت فلکی ها رو میشد توش یادگرفت و یک بخش هایی هم واسه معرفی خواجه نصیرالدین توش داشتیم، عکس پست رو از اون بازی گذاشتم.
خواجه نصیرالدین رو ما تو اینهنگ به ویژه به خاطر کار با داده های بزرگش میشناسیم. یعنی زیج ها عملا دیتابیس ها بسیار قشنگی هستن که اگر اختیارش از دولت بود چه بسا جزو داده های محرمانه طبقه بندی می کرد. یک خاطره هست در این باره ذکر کنم که خودمم بعدا  یادم بمونه:
علامه حسن زاده آملی می‌‌گوید: بنده حدود سی سال پیش صحبتی با یک ریاضیدان داشتم تا این که کلام کشید به این شَکل هندسی قطّاع.
من از او، به خاطر غرض الهی که در نظرم داشتم، سؤال کردم: عزیز من! از این شکل چند حکم هندسی می‌توان استفاده کرد؟
گفت: شاید هفت تا ده تا حکم.
گفتم: مثلاً بیست تا چطور؟
گفت: شاید. ممکن است.
گفتم: دویست تا چطور؟ به من نگاه می‌کرد که آیا دویست حکم هندسی می‌توان از آن استنباط کرد و توقّف کرد.
گفتم: دویست هزار چطور؟ خیال می‌کرد که من سر مطایبه و شوخی دارم و به مجاز حرف می‌زنم.
بعد به او گفتم: آقا! این خواجه نصیرالدّین طوسی کتابی دارد به نام «کشف القناع عن اسرار شّکل القَطّاع» و جناب خواجه از این شکل، چهارصد و نود و هفت هزار و ششصد و شصت و چهار حکم هندسی استنباط کرده؛ یعنی قریب نیم میلیون شَکل هَندسی قَطّاع؛
بعد به او گفتم: این خواجه نصیر طوسی که راجع به یک شکل هندسی، یک کتاب نوشته و قریب پانصد هزار حکم از آن استنباط کرده، شما آن کتاب و خود خواجه را می‌شناسی؟
گفت: نخیر.
بعد راجع شخصیت خواجه صحبت کردیم و به او گفتیم: این خواجه وقتی که در بغداد حالش دگرگون شد و دید دارد از این نشانه به جوار الهی ارتحال می‌‌کند، وصیّت کرد: مرا از کنار امام هفتم، باب الحوائج الی الله، از این معقل و پناهگاه بیرون نبرید و در عیبه به خاک بسپارند و روی قبر در پیشگاه امام هفتم؛ مثلاً نوشته نشود، آیت الله، علاّمه. این (امام کاظم) امام است، حجت الله است، قرآن ناطق و امام ملک و ملکوت است. روی قبر من بنویسید: «وَ کَلبُهُم بَاسِطٌ ذِرَاعَیهِ بِالوَصِید» (و سگ آنها دستهاى خود را بر دهانه غار گشوده بود)
و این عالمی است صاحب این همه کتاب در حکمت، فلسفه، عرفان، ریاضیات، فقه و اصول، علوم غریبه، معماری و مهندسی و بنا کننده رصدخانه مراغه و صاحب زیج ایلخانی و بالاخره خواجه نصیر الدّین طوسی و استاد بشر و استاد کلّ فی الکل امّا در پیشگاه امام هفتم این طور وصیّت می‌‌کند که روی قبرش بنویسند.


غروب...
ما را در سایت غروب دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : aintelligent-karoon1 بازدید : 70 تاريخ : چهارشنبه 5 بهمن 1401 ساعت: 19:01